facebook pixel

Bliver du kørt helt op af nervøsitet før en date? Bruger du en halv dag for at finde det rigtige outfit? Taler du afbrudt under daten og bruger du tiden efter til at tænke det hele igennem?

Der er en masse uskrevne regler i dating livet og det kan være svært at finde rundt i. Hvis du allerede har været på flere mislykkede dates kan det samtidig være skræmmende at skulle i gang igen.

Husk på at dating er en god ting og noget der gerne skulle berige dit liv, ikke noget du er tvunget til. Her får du nogle simple råd til at undgå dette og skabe en vellykket date:

Fjern fokus

Sørg for også at have andre planer på den dag du skal ud. Har du ingen planer ender du med at bruge hele dagen på at tænke på daten, hvilket vil gøre dig alt for nervøs. Samtidig vil dette skabe alt for mange forventninger for daten og om hvad han/hun vil tænke om dig. Sørg derfor for at lave noget inden daten der holder dine tanker distraheret.

Hvil i dig selv

Det er vigtigt, både overfor mænd og kvinder at vise at du hviler i dig selv. Giv din date et indtryk af at han/hun er velkommen i dit liv, men også at du allerede er ret tilfreds med dit liv som det er. Vær begejstret når du fortæller om din tilværelse, men undgå at gøre det på en arrogant måde – du skal jo heller ikke ligefrem prale af dit liv.

Vær åben

god-kemiDet kan være svært at være åben og imødekommende efter man allerede har været på 20 dates, og er blevet skuffet på samtlige. Åbenhed er dog rigtig vigtigt at lære og holde fast i. Det handler både om at være åben omkring sig selv, men også om at være åben i forhold til at høre på hvad din date siger.

Det handler om at vise at du tør at lukke vedkommende ind i dit liv. Mange oplever inden en date at have skrevet en masse med personen og følt en god kemi. Da de når til daten bliver de imidlertid skuffede, fordi denne kemi ikke længere er til stede. Grunden til dette, ligger ofte i åbenhed.

Dette betyder selvfølgelig ikke at du skal fortælle alle detaljer om dit liv og din fortid, eller forvente det af din date, men fortæl nogle enkelte private ting om dig selv og spørg ind til din date. Vær samtidig åben overfor de ting din date fortæller dig, uden at komme med en masse råd. Hold dig til at lytte til hvad han/hun fortæller dig – med mindre din date selv spørg til din mening eller beder om et råd.

Giv tryghed gennem kommunikation

Kvinder sætter meget pris på god kommunikation og er også generelt hurtigere til at kommunikere, end mænd er. En kvinde vil herunder ofte afskrive en mand, hvis hun ikke har hørt fra ham  inden for to dage efter en date. Hvis det er dette du ønsker som mand – at blive afskrevet, så mand dig op og fortæl din date det i stedet for bare at lade kontakten glide ud.

Kommunikation giver tryghed for kvinder, så sørg som mand for at holde kontakten. Der er dog også en grænse! Du skal ikke klistre op af hende ved konstant at skrive. Det giver samtidig tryghed, fra begge sider, at du sørger for at svare på de beskeder eller opkald du modtager fra din date.

Sørg som kvinde for at have tålmodighed efter daten. Hvis han ikke skriver til dig den første dag, så lad vær med at gå i panik. Mændene ønsker jo heller ikke at virke for desperate. Hvis han slet ikke skriver til dig efter, er det bare med at komme op på hesten igen, og på date med en ny. Der er massere fisk i havet, så der er ingen grund til at blive slået helt ud af en enkelt dårlig date.

Flirt, flirt, flirt

Sørg for at flirte med din date, også selvom du er vildt nervøs. Uden dette kan daten nemlig hurtigt opfattes som venskabelig, eller risikere at blive kedelig. Hold øjenkontakt, dril venskabeligt og berør din date – sørg blot for at holde øje med din dates signaler, så du ikke overtræder nogen grænser.

Lad være med at tage tingene for tungt

maend-og-kvinderHumor er en vigtig del, både for mænd og kvinder.  Latter viser  at du ikke tager daten alt for seriøst, samtidig med at du selv vil til at give slip på noget at nervøsiteten og slappe af.

Lad det være en leg, hvor I kan lære hinanden at kende og tage tingene som de kommer. Det er samtidig rigtig attraktivt når en mand eller kvinde er i stand til at gøre grin med sig selv og generelt ikke tager tingene så tungt.

Hold dine aftaler

Undgå at komme til at love alt muligt du ikke kan holde. Hvis du for eksempel sidder og tænker højt ”Det kunne være hyggeligt at tage ud og rejse sammen”, eller ”Du burde møde mine forældre en dag”, kan det komme til at lyde som et løfte. Undgå derfor dette på de første dates, med mindre du er helt sikker på at du ønsker det. Det gælder også simple ting som ”Vi burde ses igen en dag”, gør noget ved dine aftaler eller lad den ligge.

Det er samtidig helt generelt godt at holde sig fra emner om fremtidsplaner på de første dates, da det hurtigt kan virke skræmmende! Tag tingene som det kommer, i stedet for at lægge en masse planer på første date.

Skal, skal ikke?

Et af de mest diskuterede emner når det kommer til dating, er om det er okay at have sex på første date. Her handler det om at føle efter hvad du selv ønsker. Forskning viser at dates der ender i sex første aften, sagtens kan føre til et forhold, men det er dog langt fra alle.

Hvis du ønsker noget seriøst med din date, er det derfor ofte en god idé at vente. Som mand skal du derfor også være opmærksom på at hvis hun tøver med at tage med dig hjem, er det måske netop fordi hun er interesseret i noget mere med dig. Mærk efter hvad du selv ønsker.

Tag initiativer, men lad vær med at være for overvældende

Dette datingråd er rigtig vigtigt! Især som mand. Kom med initiativer og før vejen, men lad vær med at bestemme over hende. Før hende, så du senere kan forføre hende. Mange kvinder finder det attraktivt når en mand holder døren for hende og opfører sig beskyttende, selvom det måske lyder plat. Kvinder leder nemlig ubevidst efter en mand der kan “beskytte hende”. Når du viser vejen, vil kvinde derfor (igen ubevidst) føle sig tryg.

Det skal dog selvfølgelig være på en naturlig som passer dig selv. Hvis du er alt for sød over for kvinden kan du nemlig også hurtigt ende med bare at være som en ven for hende – og det ønsker du jo heller ikke. Det handler om at vise hende omsorg og interesse, men uden at være for overdrevet. Vær spontan og foreslå noget hyggeligt I kan lave på jeres date, Hvis hun foreslår noget andet, så mærk efter om det er noget du har lyst til.

Find ud af hvad du selv vil

interesseDet vigtigste af det hele er dog at finde ud af hvad du selv vil. Hvad ønsker du at få ud af daten? Er det bare et hurtigt knald eller at finde en kæreste? Husk på at dating gerne skulle være en berigelse i dit liv.

God fornøjelse!