facebook pixel

Den første kontakt på en datingside er altid svær. Men det er til gengæld meget nemmere end at henvende sig til flot pige eller fyr i byen. De fleste datingsider giver dig nemlig mulighed for at læse om personens interesser inden du kontakter ham/hende. Og netop dette kan give dig et rigtig godt udgangspunkt til at starte en god samtale.

academic singles

Academic Singles

Besøg side
Dating.dk

Dating.dk

Besøg side
single.dk

Single.dk

Besøg side

The Casual Lounge

Besøg side

Erox.dk

Besøg side

Inden du starter er det dog et par ting på din egen profil der er rigtig vigtige:

Profilbilleder

Vælg nogle gode billeder af dig selv til din profil. Som udgangspunkt er det bedst at holde sig til 2-3 billeder, så det ikke virker alt for voldsomt. Sørg for at billederne rent faktisk ligner dig og ikke er taget for 2-3 år siden hvor du måske synes du så bedre ud. Hvis du gerne vil mødes med dine potentielle dates efter at have skrevet med dem, kommer de jo alligevel til at se hvordan du ser ud. Undgå samtidig, at have andre end dig selv med på billederne, da folk kan blive forvirret over hvem de egentlig skriver med eller om en person på dit billede egentlig er din kæreste. Det er som udgangspunkt også en fordel at undgå billeder hvor du har lidt for lidt tøj på – bikini billeder fx, da det kan sende det forkerte signal.

Profiltekst

Det er som udgangspunkt en god idé at skrive lidt om dig selv i din profiltekst, da det som sagt netop kan bruges til at starte en god samtale. Det kan sagtens omhandle hvad du laver til hverdag, men det er bedst at skrive noget sjovt der siger noget om dig selv. Det kan nemlig hurtigt blive lidt kliché og det er jo federe hvis du skiller dig lidt ud fra mængden. Undgå dog at skrive alt for meget om dig selv, der skulle jo gerne være noget at spørge om i samtalen.

Når du har styr på ovenstående ting kan du begynde at finde potentielle dates.

Men når du så har matchet med nogen (på fx Tinder eller Happn), hvad skal du så skrive til dem?

Tips til at starte samtalen

Start samtalen

Her er et par simple råd du kan bruge til at samtalen og som forhåbentlig vil føre til en god date senere:

  • Lad dit eget mål med siden skinne igennem

Gør det klar for dig selv fra start hvad du ønsker at opnå gennem netdating. Ønsker du at finde en kæreste? Ønsker du at score? Eller ønsker du bare nogen gode dates? Du skal selvfølgelig ikke starte med at skrive til din potentielle date hvad du ønsker, men du kan lade det skinne igennem det du skriver. Hvis du fx starter med at skrive ”Vil du ses?”, vil de fleste tolke det som om at det kun er en ting du er ude efter. Hvorimod spørgsmål til hvad personen laver til hverdag, viser at du er interesseret i mere end bare en nat sammen med personen.

  • Undgå klicheer

Igen er det rigtigt vigtigt at du forsøger at skille dig ud fra mængden, da rigtig mange mænd og kvinder i dag er på netdating sider. Mange af dem vælger at skrive ”Du ser sød ud, skal vi skrive sammen?”, eller ”Du ser sød ud, vil du mødes?”. Første del er umiddelbart meget fin, fordi du starter med at give personen et kompliment, hvilket, især kvinder, ofte vil værdsætte og næsten altid svare på. Dog er det som sagt en meget ordinær ting at skrive, så prøv i stedet at starte anderledes ud.

  • Brug personens interesser

Hvis din potentielle date har skrevet en profiltekst har du et rigtig godt udgangspunkt til en samtale. Hvis personen fx har skrevet ” Er vild med champagnebrus”, kan du med fordel starte med at skrive ”Så hvornår skal vi ud og spise champagnebrus?” og derefter kan du selvfølgelig komme med mere personlige spørgsmål. Eller hvis du har matchet med en pige som har skrevet at hun elsker at læse, kan du med fordel spørge ind til det emne eller fortælle din egen mening om det.

  • Fang interessen

Al psykologisk videnskab viser at man danner et førstehåndsindtryk hurtigere end man regner med. Derfor er det vigtigt at fange persons interesse hurtigt. Det kan derfor være en god idé at skrive noget i retningen af ”Hey, ved du hvad?”, eller ”Jeg har noget jeg skal vise dig”. På den måde vil du fange personens interesse. Bare sørg for at gør det på en sjov måde.

  • Undgå for mange spørgsmål

Det kan hurtigt blive kedeligt hvis du starter ud med en masse spørgsmål til hvad din potentielle date laver til hverdag og hvad hun/han ønsker af livet. Prøv at start ud med noget sjovt – så kan du altid senere stille nogle spørgsmål. Gem dog noget til den faktiske date, så I har noget at tale om.

  • Lad vær med at give dig ud for noget du ikke er

Ligesom på dine billeder er det vigtigt at du er dig selv når du skriver. På et tidspunkt vil din date jo alligevel finde ud af hvem du er, så det er bedre at være dig selv fra start af og finde en som kan lide dig for det.

  • Vær ikke bange for at stille lidt provokerende spørgsmål

Du skal selvfølgelig ikke være provokerende når du skal netdate, men du behøver ikke at være bange for at stille lidt provokerende spørgsmål. Ellers kan samtalen hurtig blive kedelig, og det er der ingen der tænder på. Hvis det for eksempel er en pige som har en masse bikini billeder som profilbilleder kunne du skrive ”Går du altid rundt i bikini? ;-)” Så længe du gør det på en humoristisk måde, skal det nok gå godt.

  • Skriv noget underligt 

I tilfælde af at din potentielle date ikke har skrevet noget i sin profiltekst og du ikke ved hvad du skal starte med, kan det ofte fungerer rigtig godt at skrive noget lidt underligt. Det kunne for eksempel være et super plat scoretrick, hvor ironien er tydelig eller en eller anden mærkelig fact om dig selv. Det kan også være en underlig idé til hvad I kunne lave sammen, som ”Skal vi røve en bank sammen?”. Bare sørg for at ironien og humoren er tydelig, så personen ikke tror du mener det seriøst.

  • Undgå usikkerhed Simple tips til at starte samtalen

Hverken mænd eller kvinder tænder på usikkerhed. Undgå derfor at skrive ting som ”Hvis du synes jeg bare virker lidt interessant, vil du så ikke nok svare mig?”. Det vil du ikke få noget ud af. Når du først har taget kontakt til en, har du ikke noget at miste – for personen kender dig jo ikke. Så lad ham/hende selv danne et indtryk af dig, og hvis en person ikke svarer dig kan du jo nemt bare gå videre til den næste uden at tabe ansigt.

  • Lad være med at presse personen

Selvom du synes dit match virker som en helt fantastisk person er det essentielt at at holde igen. Undgå for eksempel at komme med alle dine gode ideer til hvad I kunne lave på første date, i den allerførste besked. Og vigtigst: sørg for at holde dine drømmer for jeres eventuelle fremtid sammen for dig selv. Der er intet mere skræmmende når man kun lige er begyndt at skrive med en person.

Så for at afrunde, er de vigtigste ting at være dig selv – både i forhold til de billeder du viser, og det du skriver til folk, samt at prøve på at skille dig ud fra mængden. Det kan du gøre ved at skrive noget sjovt eller underligt og gå langt uden om klichéer og kedelige spørgsmål.

Når du først er kommet i gang med at skrive med nogle stykker, burde det komme helt af sig selv til dig. Så det er bare med at komme i gang!

God fornøjelse