facebook pixel

Dating metoder på Facebook

Da der er omkring 1.35 milliarder aktive brugere på Facebook hver dag virker det måske oplagt at benytte verdens mest sociale netværk som en dating tjeneste.

Ifølge Time.com havde 9% af alle par som blev gift efter at have mødt hinanden online først mødt hinanden på sociale netværk ligesom Facebook, fremfor dating sider som eksisterer udelukkende for at føre folk sammen. Men er Facebook i virkeligheden en god idé når det gælder om at finde en partner?

For at finde ud af om Facebook reelt set er god til dating har vi testet tre forskellige Facebook-scenarier hvor det er muligt at flirte og givet dem alle en ’Flirt Faktor’. Faktisk blev hjemmesiden oprindeligt designet som en dating side som Mark Zuckerberg først grundlagde i håbet om at lære alle de smukkeste kvindelige studerende på Harvard University i Amerika at kende. Vores ’Flirt Faktor’ giver en indikation om hvorvidt dette koncept stadig eksisterer på siden.

De fornævnte tre forskellige Facebook-scenarier hvor det er muligt at flirte findes herunder.

Listen forklarer hvorfor hvert scenarie er blevet tildelt den ’Flirt Faktor’ den har og er skrevet fra lavest til højest rangering.

Aktiv flirting

Bevidst og aktiv flirten virker måske som en god strategi i teori, men overraskende nok er det ikke specielt populært på Facebook. De singler som aktivt benytter Facebook i deres partnersøgning mødes ikke altid med begejstrede miner, da det ikke er normen at bruge hjemmesiden til dette formål. Er man derimod fuldstændig sikker på at flirten vil være succesrig kan det måske godt betale sig at bruge Facebook på sin jagt.Facebook Dating

Flirt Faktor: Lav.

Vedligeholdelse af kontakter

Facebook kan også bruges til at holde kontakten ved lige med alle lige fra gamle skolekammerater til nye forretningspartnere. Som titlen foreslår er formålet ved denne slags brug af Facebook ikke at lære nye mennesker at kende – det er at holde liv i forhold som allerede eksisterer, uanset om det er stærkt eller svagt på tiden.

Hjemmesiden er kendt for at gøre det lettere at holde kontakten ved lige på både det nationale og det internationale plan og det er i dagens Danmark ikke unormalt at udveksle Facebook brugernavne i stedet for mobilnumre. På denne måde kan man let holde kontakten ved lige med folk man har mødt til fester eller på ferie, eller dem som man har kendt siden man var et spædbarn. På Facebook bruger langt de fleste oveni købet deres rigtige navn.

Flirt Faktor: Allerhøjest

Dating applikationer

Sidst, men langt fra mindst, kan man via. Facebook benytte en lang række dating applikationerDisse er tilgængelige på grund af plug-ins med det eneste formål at muliggøre online dating. Zoosk har længe været en af de mest populære af disse plug-ins, med hele 50 millioner brugere i 2010: et tal som er steget markant siden da.

Udover Zoosk findes der også AreYouInterested, hvilket er en billed-rating portal. Dette vil sige at folk sætter billeder op og andre brugere vurderer om billedet f.eks. er ’Hot’ eller ’Not’. Konceptet minder lidt om det der kunne være en forgænger til smartphone applikationer såsom Tinder.

Ulempen ved online dating via. plug-ins på Facebook er desværre bare at flirten som regel er forbundet med afsløring af informationer som man ikke altid synes burde være offentlige. Har du først eksponeret disse informationer er det svært, hvis ikke umuligt, at tilbagekalde dem, da Facebook gemmer alle de informationer hjemmesiden modtager.

Forskellen mellem dette og professionelle dating sider er at man på sidstnævnte selv kan bestem hvilke informationer offentliggøres for de andre brugere på dating siden. På denne måde kan du sikre dig at de informationer dine kontakter herpå kan se er de helt rigtige for at overbevise dem om at I hører sammen.

Flirt Faktor: Medium.

Kort sagt kan man beskrive Facebook som en Ferrari når det handler om at holde kontakten ved lige med kontakter fra rundt omkring i verden, uanset om de befinder sig i Storbritannien, de Forenede Arabiske Emirater, eller Frankrig. Facebook har opnået at forbinde en kæmpe brøkdel af verdens befolkning ved brug af så lidt som et par klik.Facebook Dating

Derimod kan aktiv partnersøgning på Facebook sammenlignes med en gammel og hostende bil som næsten ikke kan længere.

Det kan godt være at man når sit mål og møder den man har ledt efter, men processen er langsom og indviklet, uden nogen som helst garanti for succes. Man kan med fordel benytte dating sider såsom Match.com eller Dating.dk, og på sådanne hjemmesider er chancen for en succesrig jagt på kærligheden meget højere.

Du kan læse mere om dating på Facebook i denne artikel.