facebook pixel

Når man overvejer at oprette en profil på en dating hjemmeside eller en dating app til mobilen, kan en af de store bekymringer være, hvorvidt man kan forblive anonym.

Ikke alle er interesseret i at venner, bekendte og familie ved at man søger en partner gennem en dating app og der er også spørgsmålet om hvorvidt alle og enhver kan finde personlige oplysninger om dig når du har oprettet en profil.

I denne forbindelse er mobil appen Tinder kommet i søgelyset og vi vil her komme lidt nærmere ind på hvad Tinder stalking er og hvordan du kan sikre dig mod det.Er der nogle farer forbundet med dating apps?

Hvad er Tinder stalking

Det kan defineres som Tinder stalking, hvis man ved hjælp af dit billede og dit fornavn taget fra din Tinder profil, kan finde dine personlige oplysninger, såsom fulde navn og få adgang til din Facebook eller lokalisere dig i det virkelige liv.

Tinder app er meget populær, og 190.000 mennesker har downloadet Tinder på deres mobil. Det svarer til omkring 3.4% af den danske befolkning.
Det er den mest populære mobil app i Danmark, og er mere en flirt-app end en dating app hvor du søger et seriøst forhold.

Det faktum at du kan oprette en dating profil gratis og dermed også få adgang til at se andres profiler er højst sandsynligt en betydende faktor, men det betyder imidlertid også at der ingen kontrol er med hvem der har adgang til dine oplysninger.

Tinder app er nemlig forbundet med din Facebook side, og dermed kan alle dem der ser din profil og svarer ”ja” til at de er interesserede i dig, få adgang til din Facebook profil og se billeder og læse oplysninger om dig.

Tinder app samarbejder ligeledes med Instagram, og giver således personer på Tinder adgang til at se dine sidste 34 fotos, ligeledes hvis I begge har svaret ”ja”.

Der er endda adskillige vejledninger tilgængelige på internettet om hvordan man stalker andre via Tinder appen, og i lyset af disse problemer, er der blevet foretaget undersøgelser for at teste sikkerheden af Tinder app.

I undersøgelsen blev 100 tinder profiler, 50 mænd og 50 kvinder, testet for hvor nemme de var at stalke. Resultatet var, at for 60 ud af de 100 profiler, var det ikke muligt at finde personlige oplysninger eller lokalisere vedkommende.

For 40 ud af de hundrede var dog anderledes, idet det viste sig muligt, ikke kun at finde personlige oplysninger, men også find ud af hvor vedkommende befandt sig på det pågældende tidspunkt.

Hvordan kan du findes via et billede?

På Google er der en funktion kaldt billedsøgning og i tilfælde af at du bruger det samme billede til din Tinder app som du har brugt på Facebook, Twitter, Instagram eller andet socialt medie, er der risiko for at andre kan finde din profil på disse sociale medier ved hjælp af denne billedsøgnings funktion.  Derved får de adgang til de oplysninger du offentliggør på disse sociale medier.

Denne billedsøgning på Google, kan bruges til at afsløre svindlere, men kan altså også bruges til at finde oplysninger om andre.

Den før omtalte stalker test, kunne i det værste tilfælde finde frem til både fulde navn, bopælsadresse og arbejdsplads, og dermed kunne denne person blive et nemt offer for både stalking og chikane.

Hvor stor er risikoen for en stalker?

Først og fremmest er der ingen grund til at gå i panik. Selv om 40 ud af 100 er et højt tal, er det ikke ensbetydende med at de alle 40 havde nogen der stalkede dem. Det tallet siger er at risikoen er der.

For det andet, selv om Tinder er forbundet med Facebook kunne der ikke bevises en direkte forbindelse mellem Tinder og muligheden for at se din Facebook profil.
Hvis nogen har trang til at stalke eller chikanere dig, skal de foretage en række af undersøgelser for at finde dine personlige oplysninger.

I testens værste tilfælde, kunne man ved hjælp af google billedsøgning og et fornavn, finde frem til personens Twitter hvor man kunne se de sidste tweets, som ledte videre til et midlertidigt arbejde for et modelbureau. Dette ledte igen, ved få undersøgelser, til en adresse. På 5 min var personens arbejdsplads og nuværende karriere tilgængelig.

Hvordan kan jeg beskytte mig?

De færreste tænker over hvor nemt det er at få adgang til deres sociale medier når de downloader Tinder app og opretter en profil.

Da de fleste brugere af Tinder app er i aldersgruppen 18-24 år, har de fleste i forvejen ofte flere sociale medier hvor de er aktive og deler deres fotos, oplevelser og tanker.

Der er ikke mange der ændrer deres sikkerhedsindstillinger på f.eks. Facebook før de offentliggør deres profil på Tinder.

At være mere eller mindre synlig i offentligheden er blevet en vane blandt unge, og ikke mange tænker over risikoen for at tiltrække sig uønsket opmærksomhed, eller tror at hvis de gør, så kan den uønskede person ikke skaffe oplysninger om dem.

Som Facebook bruger med mange venner skal du være opmærksom på at dine oplysninger i forvejen er delvist gennemsigtige.
Det er faktisk ganske enkelt at fjerne risikoen for at få en Tinder stalker, omend det måske kan give en følelse af at du begrænser dine andre sociale medier.

Er der nogle farer forbundet med dating apps?

For at beskytte dig, er der nogle forholdsregler du kan følge:

Der er 3 effektive råd til at undgå at blive udsat for en stalker.

Lad være med at bruge det samme profilbillede til flere forskellige sociale platforme. Det vil sige, brug forskellige billeder til Tinder, Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram osv. Det profilbillede du bruger på Tinder app skal du ikke bruge eller på nogen måde offentliggøre andre steder.

Lad være med at oplyse dit fulde navn hvis du kan undgå det. Brug kælenavn eller lignende hvor det er muligt.

Det kan i nogle tilfælde ikke lade sig gøre, som f.eks. Linkedin, men hvor det kan, brug kun kælenavn.

Hvis du har mange forbindelser på mange forskellige sociale medier, så opret lukkede albums til dine fotos på f.eks. Facebook, således at du selv har kontrol over hvem der kan se dine billeder. Udskift dit profilbillede på Tinder med et der ikke har været brugt på andre sociale medier, eller i det hele taget vis andre steder. Sørg for at din tidslinje på Facebook ligeledes kun er synlig for venner du stoler på.