facebook pixel

For mange år siden, blev online dating set som et håbløst og desperat sidste forsøg på at finde kærlighed. Der var også en bestemt skamplet fastgjort til dem, som valgte at lede efter kærlighed på denne måde. Alligevel er online dating nu større end nogensinde. Mennesker af alle aldre bruger forskellige online datinghjemmesider og -mobilapps.

Faktisk menes det, at omkring en tredjedel af alle forhold nu starter online, og en stor procentdel af dem kommer til at blive gift. Så lad os tage et kig på, hvorfor disse sider nu er så populære, såvel som nogle ulemper der følger med!

Fordele

Jævnbyrdig legeplads

Når du møder nogen i en bar, ved du ikke om de er single eller ej, og du kan ende med at spilde en hel aften. Derimod, men online dating, ved du at alle er i samme båd og søger kærlighed. Med dette i baghovedet, kan du starte en samtale med enhver, velvidende at de er tilgængelige.

Imponerende mængde muligheder

En af de største fordele ved online dating er den store mængde mennesker, der findes på de relevante sider. Hvis du er en, som ikke har så mange venner, kan dette være ekstremt nyttigt. Herudover introducerer mange sider nu funktioner, som gør det muligt for lignende mennesker at mødes, hvilket betyder, at ikke behøver spilde tid på at rasle gennem hundredevis af mennesker, du ikke har noget til fælles med.

Uanset om det er en bestemt religion, seksuel orientering eller en anden niche, er der mulighed for at møde ligesindede mennesker.

Hjælper de generte

Datingverdenen kan nogle gange være en anelse for overvældende for generte individer, men ved at starte kommunikationen online, giver det mulighed for at etablere en forbindelse før to mennesker overhovedet mødes.

En række undersøgelser har vist, hvordan socialt ængstelige mennesker er meget gladere for at starte et forhold online, fordi der ikke er noget pres. Hvis det bliver for meget, kan computeren lukkes ned, og det vil være enden på det.

af konsrolleFjernelse af kønsroller

I mange år har det været mænd, der skulle henvende sig til kvinden og dette har været normen i samfundet. Selvom dette stadig sker online, giver dating sider også kvinder en chance for at tage det første skridt, og derved nedbryde kønsrollernes barrierer.

Selvfølgelig kan dette have mange fordele, men den primære er, at folk nu vil have flere chancer for at finde den rette partner, fordi kvinder måske henvender sig til nogen, som aldrig ville have haft selvtilliden til at gøre det samme.

Ulemper

Ikke nok detaljer

Et af de største problemer i online dating verdenen er, at selvom anonymitet findes for sikkerhedens skyld, afholder det også folk fra at få nogen detaljer om nogen, uden at snakke sammen eller mødes i virkeligheden. Mange mennesker vil sige, at der ikke findes en måde at finde ud af, om to mennesker kan passe sammen, bare ved at kigge på de begrænsede detaljer på online dating profiler. Selvom indkomst og uddannelse er interessant læsestof, tilbyder det sjældent den slags detaljer, som kan bestemme om det er et ’godt’ eller ’dårligt’ match.

kommunikationen-onlinePå den måde opstår et nyt problem altså, fordi vi har en tendens til at finde på vigtige detaljer, som måske er helt forkerte. For eksempel, kunne nogens profil fortælle, at de rigtig godt kan lide musik, hvilket kan være en fantastisk fællesinteresse, som garanterer yderligere samtale.

Dog, efter at have mødt dem, finder du måske ud af, at de kan lide en helt anden type musik. Dette kan ødelægge resten af aftenen, ikke bare fordi I har mistet et samtaleemne, men også fordi du måske ikke bryder dig om deres musiksmag.

Dette er bare et eksempel, men der findes en række måder hvorpå dette kan ske. Det eneste vi kan bruge begrænset information til er at fylde hullerne, og dette kan være skadeligt for ethvert potentielt forhold.

Er valgmuligheder en god ting?

Vi har allerede set, at et væld af muligheder kan være en fantastisk fordel ved online dating, men kan det også være en skidt ting? Generelt bryder vi os ikke om at mangle muligheder, fordi så ville det ikke være umagen værd, og folk ville skændes om hinanden.

Dog kan for mange muligheder føre til en anden ankegang, hvor man ikke vil tage det forkerte valg. Til sidst ender vi med at tænke ’alle disse muligheder, og jeg kan stadig ikke finde den rette partner’, og dette kan være skadende for vores selvværd.

I sidste ende tvinger at have minimale valgmuligheder os til at tage en beslutning, som vi ikke har lyst til at tage. Med fire muligheder kan vi være glade for den vi har valgt. Med uendelige muligheder, begynder vi at stille spørgsmålstegn ved vores egen dømmekraft og overveje om der er en bedre mulighed derude.

Efter at have slået op med en partner, får vi tit at vide, at der er ’andre røde køer end præstens’, men med online dating er der virkelig hundredetusindvis (hvis ikke millioner) af mennesker, der stadig søger kærlighed. Ikke alene kan dette ødelægge forhold (fordi vi hele tiden tror, at der findes en, der er bedre), det kan også fremme en følelse af værdiløshed, fordi profiler bliver til ting på en hylde snarere end rigtige mennesker.

succesfulde-forholdFor meget pres

Med alle de tilgængelige muligheder af mennesker, når man dater online, begynder vi at lægge pres på os selv for at finde ’den eneste ene’, og hvis vi ikke gør det inden for en bestemt tidsgrænse, har vi brugt ’for lang tid’. Faren ved dette er klart, at vi prøver at tvinge et forhold uden rigtig at lære den anden person at kende, hvilket dømmer det til fiasko.

Vi begynder i sandhed at give op på folk inden for bare nogle få dage, fordi der ikke sker nok fremskridt, eller fordi der ikke er nogen gnist i starten. Dette er dog ikke den rigtige tilgang til dating. Faktisk begynder en høj procentdel af succesfulde forhold langsomt, og begynder som et venskab.

Hvis du tænker tilbage på livet før online dating, ville vi tage på en række forskellige dates inden vi bedømte hvorvidt det ville ’fungere’ eller ej. Selv hvis det ikke fungerede, lærte vi stadigvæk noget om os selv eller om datingprocessen. Med online dating, tvinger vi os selv til at dømme for hurtigt. Dette fjerner en af fordelene, nemlig at det er godt for generte mennesker.

Men jo mere vi presser os selv, des mere skubber vi generte mennesker væk fra online dating. Mange generte datere har brug for et par dates for at føle sig godt tilpas, før de virkelig viser deres sande personlighed, men hvis de ikke få en anden eller tredje date, kan de aldrig forlade deres puppe. I sidste ende kunne du ende med at smide et potentielt langvarende forhold væk bare fordi du lægger for meget pres på dig selv for at finde en partner med det samme.

Forkert fokus

Følgende det forrige punkt, begynder vi at lægge alt vores fokus på udseende, og dette er den forkerte måde at føre sig frem på. Faktisk bliver folk kønnere for os, så snart vi lærer dem at kende. Hvis vi bare dømmer folk ud fra ét billede på internettet, får vi aldrig muligheden for at lade personligheder mødes og give gnister.

fordelene online datingGlemmer andre metoder

Som vi kan se på fordelene ved online dating, kan processen være fantastisk, men vi kan også blive afhængige. Vi kan blive så involverede i online dating, at vi glemmer andre måder at møde mennesker på. Online dating bør være en ekstra metode til at finde kærlighed snarere end hovedfokus.

Kort sagt er online dating et fantastisk redskab, og den store mængde af brugere, sider og apps viser, at det er mere populært nu end nogensinde før. Dog er det vigtigt at huske de negative ting, fordi de let kan blive bekæmpet.

Hvis vi ikke lægger for meget pres på os selv, ikke bliver påvirket af de mange muligheder, husker andre måder at møde mennesker på og behandler profiler som rigtige mennesker, kan online dating være meget fordelagtigt!