facebook pixel

Det evige spørgsmål, kan man have sex med nogen på første date?

Der findes uendeligt mange uskrevne regler på datingmarkedet og det kan derfor være svært at finde rundt i hvad man skal og ikke skal når man er på sin første date med en ny person.

Det evige spørgsmål er og bliver dog, om man kan have sex på første date. De fleste har efterhånden hørt mange prædiker om, at sex på første date ødelægger alle muligheder for fremtidig dating med personen. Men gør man nu også det? Betyder sex på første date at forholdet aldrig kan ende med villa, Volvo og vovse? Og har kvinder og mænd samme holdning til spørgsmålet?

En undersøgelse fra Tv2, lavet i 2013, viser at 28 % af danskerne har haft sex på første date med deres nuværende partner. Man kan derved ikke sige at det er muligt at ende i et forhold med en man har haft sex med på første date.

Dog viste undersøgelsen også at flere af respondenterne havde ventet flere uger før de havde sex med deres partner, hvor heraf 25 % havde ventet op til flere måneder. Undersøgelsen viser derved at selvom det er blevet mere almindeligt at have sex på første date, er det altså også helt almindeligt at vente en del længere tid.

Oftest er det manden som er den mest sexlystne og de fleste mænd håber på sex på første date. Herunder viser en undersøgelse lavet af Match.com, at over 57 % af de adspurgte mænd mente at man kan godt kan have sex på første date, mens kun 25 % af kvinderne delte denne mening. Grunden til dette ligger i at mange kvinder er bange for ikke at fremstå som kærestepotentiale, hvis de for hurtigt ender i kanen med en fyr.Kan man have sex paa foerste date

Det vigtigste ligger nok i at mærke efter hvad du selv har lyst til, er du interesseret i mere end en enkelt nat med din date eller ønsker du bare lidt sjov? Sex kan sagtens være skønt på første date, men det kan også sagtens ændre på din eller din dates interesse for hinanden.

En stor del af dating kan nemlig være den spænding der opstår mellem to personer, baseret på længsel og dette kan godt ødelægges ved at give for hurtigt efter for hinanden.  Sex er nemlig en form for øjeblikkelig tilfredsstillelse som udløser al den spænding der er opstået.

Samtidig  viser tilbageholdelse selvfølgelig også en vis respekt over for sin date. Mange kvinder kan finde på at tage det som en fornærmelse hvis fyren antager at hun har lyst til at have sex på første date, og derved kan bare dette ødelægge mulighederne for en anden date, selv hvis fyren egentlig ville mere. Herved kan det fra kvindens side være et kæmpe plus at du som mand viser dig som gentleman, som ikke virker desperat efter sex.

Skal man så som kvinde spille et sted for at ende i et forhold?

Kvinder er ofte meget ærlige og reagerer også selv åbent over for ærlighed, hvormed mange kvinder synes det er irriterende at behøve at spille et spil. Her skal man altid huske på at det er en mand man er ved at score og ikke en kvinde. Og det er altså nogen gange en god idé at spille lidt. Mange mænd som ønsker at score kan dog finde på at tale kvinden efter munden, kun for at kvinden skal føle sig tryg i hans nærvær idet dette netop medfører at han hurtigere får sex. Efter sex kan kvinden derfor risikere at manden pludselig har meget travlt på arbejde og ikke har tid til at ses, simpelthen fordi hans interesse ikke længere er så stor.

Samtidig viser undersøgelser faktisk også at par som venter med at have sex ender med at have et bedre forhold, end par der har haft sex på første date. Grunden til dette kan ligge i at de personer der går direkte til sex får nogen alt for høje forventninger til deres fremtidige sexliv og regner med at de vil fortsætte med at have sex så hyppigt , som i starten af forholdet. Og sådan går det desværre sjældent. Disse par kan derfor ende med en stor utilfredshed i deres parforhold.

På den anden side, kan tingene dog også blive akavede hvis man venter alt for længe med at sex, da sex også er med til at reducere den uro som spændingen ved dating medfører. Hvis du har sex med en fyr på første date behøver du derved ikke at bekymre dig lige så meget på anden date, I har jo alligevel allerede set hinanden nøgne.Kan man have sex paa foerste date

Så konklusionen på det evige spørgsmål må være: Mærk efter hvad du selv ønsker – hvad enten om du er mand eller kvinde, og hvis du ønsker noget længerevarende med personen så hold lidt igen. Det behøver jo ikke nødvendigvis være flere måneder, måske bare et par dates.

Du kan jo også ende med at føle det som spild af tid hvis du har datet med en person i flere måneder, som du så ender med at have virkelig dårlig sex med. Alle er forskellige og sex er også forskelligt. Så mærk efter hvad der føles rigtigt.