facebook pixel

Jeg blev så begejstret, da Andrew ringede til mig. Vi gik ud en gang efter at have mødt hinanden på en online datingside, og jeg fandt ham ret attraktiv. Efter ikke at have hørt fra ham en uge senere, var beskeden han lagde på min telefonsvarer en smule skuffende. Han spurgte mig ud til middag igen…med hans mor, som gerne ville betale.

Andrew var ikke den første særling jeg afviste baseret på én enkelt besked. Nogle potentielle partnere var uhøflige, nogle uhygiejniske, og nogle kom for sent. Du kan sige, at jeg er for kræsen, men jeg var bare selektiv – jeg havde ikke tænkt mig at gå på kompromis med, hvad jeg ledte efter i en mand. Baseret på mine erfaring med alle de forkerte fyre, tænkte jeg, at jeg ville dele, hvad jeg har lært af dem.

Hvem skal betale?

Den der betaler, bør ikke være din dates mor (desuden bør du møde hende på anden date, men det er en helt anden historie). Typisk betaler manden for første date, men dette kan være forvirrende hvis du er i et homoseksuelt forhold. Sandheden er, at det betyder ikke noget, hvem der betaler for daten, så længe personen gør det uden at være nærig med drikkepengene.

At tage nogen med ud, betyder at man gør sit yderste (så lad rabatkuponerne blive hjemme). At gå ud med nogen, som beregner omkostninger er et kæmpe turn-off og viser en fremtidig opførsel. Og for en god ordens skyld, hvis du har inviteret ham ud, bør det være dig, der betaler for middagen.

Sig, at du ikke er interesseret

kemienEn jeg kender, tog for nyligt på date og pralede over for mig med, hvor godt det var. Pigen grinte af hans jokes, var afslappet omkring ham og kemien føltes god. Du kan nok forestille dig hans skuffelse, da der viste sig ikke at være nogen anden date, og faktisk slet ingen reaktion fra hende overhovedet.

Dette kan være bekymrende og forvirrende for nogen. Hvis daten gik dårligt, ville det have givet mening, at hun forsvandt, men hvis hun bare prøvede at afvise ham, skulle hun have fortalt ham det. Du behøver ikke gøre noget stort nummer ud af at fortælle nogen, at du ikke er interesseret, men du bør heller ikke lade nogen hænge.

Vær imødekommende

”Jeg fik en skade i går,, men jeg kan ikke fortælle dig hvordan,” var der en fyr der sagde til mig efter vores sjette date. Om han havde skadet sig selv i en slåskamp, et fetichscenarie eller et træningscenter var irrelevant. At fortie små hemmeligheder og tilbageholde oplysninger er ikke et godt tegn. Ingen gider date en hemmelighedsfuld mand.

At snakke med mådehold

En af mine venner beklagede sig over, at alle de mænd, hun dater, snakker for meget. Til hendes forsvar, er hun meget veltalende, og manerer er vigtige for hende. Min ven har ikke overvejet, at mange mennesker, som ævler løs, gør det af nervøsitet. Nogle mennesker ved simpelthen bare ikke bedre, når det kommer til Kommunikations takt og tone. Du behøver ikke date Snakkesalige Sally, men prøv  på ikke at lægge personen det til last – vi er alle mennesker.

Vær dig selv

Lad være med at lave om på dig selv for at gøre andre tilfredse. Hvis du ikke kan lide måden nogen klæder sig på, så lad være med at prøve på at ændre det. Hvis din date ikke kan lide måden du giver drikkepenge på en restaurant på, så lad være med at forsvare dine handlinger. Medmindre du gør noget forkert, gør de ting du siger og gør dig til den du er.

Hvis du underskylder for de ting, din date rynker på brynene over, siger det meget om din personlighed, eller mangel på samme. Der er ingeting galt med at udvikle sig og blive en bedre person, specielt hvis nogen du dater inspirerer dig til det. Men hvis du gør det for at score nogen, kommer du til at virke desperat.