facebook pixel

Med tusindvis af online datingsider derude, er internettet et fantastisk sted at finde bejlere… og svindlere. Hvordan undgår man at tale med mennesker, som bare forsøger at udnytte dem med åbne hjerter? Her er adskillige muligheder at overveje:

Søg ikke et langdistanceforhold med nogen, du lige har mødt online. At møde lokale mennesker sænker din risiko for at blive snydt  betydeligt, eftersom størstedelen af svindlere sigter efter dem, som ikke bor i deres nærområde, så de undgår at løbe ind i dem.

Lad være med at afsløre private oplysninger for nogen, du lige har mødt online. Vent til du møder nogen i virkeligheden og opbyg en følelse af tillid, før du fortæller dem intime detaljer om dig selv. Det er fristende at afsløre interessante detaljer om dit liv overfor nogen, som du tror kunne være ”den eneste ene”. Husk på, at ved at gøre dette, betaler du lige til i svindlerens hænder.

Hvad er deres modersmål? Dette er ikke en raceobservation. Faktum er, at de fleste mennesker, som vælger dem med online dating profiler som mål, bor eller kommer fra de tidligere Sovjetrepublikker og Vestafrika. Hvis deres dansk er en smule dårligt, bør en advarselslampe begynde at blinke i dit hoved.

Undersøg bejlere på søgemaskiner inden du mødes med dem. Dette er ikke det samme som at stalke nogens profil på sociale medier. Overvej at kopiere og indsætte uddrag af en besked i en søgemaskine og se, hvad der kommer frem. Du vil måske finde ud af, at beskederne ikke er så originale. Mange ofre for svindelnumre lægger deres samtaler på nettet for at forhindre folk som dig i at skulle igennem det samme som de var.

Upload din dates profilbillede til tineye.com. Dette vil vise hvor billedet ellers har været postet, hvis det tilhører en anden. Du vil finde ud af, at mange billeder på online datingsider er ”lånt” fra rigtige mennesker på sociale medier.

svindlereBrug betalte online datingsider. Foruden at finansiere siderne, er en vigtig grund til, at datingsider kræver et gebyr, at adskille de rigtige medlemmer fra de falske.

Hvis en brugers kreditkort er arkiveret, gør det det lettere at spore medlemmet for ethvert problem, der skulle opstå som følge af et møde med denne person. Ikke alle betalte online datingsider er frie for svindlere, men de rummer helt sikkert mange færre af dem end gratis sider.

Vær forsigtig. Hvis nogen efterspørger at kunne tale med dig gennem e-mail, IM eller sms lige efter at have talt med dig på en online datingside, udnytter de måske bare din tillid og velvære for at få adgang til din computer og stjæle private oplysninger.

Er de virkelig soldat? Mange svindelnumre inkluderer individer, som tager billeder af soldater, som er postet online og bruger dem til at lade som om de er i millitæret. Som nogen, der repræsenterer tillid, vil de bede om monetære ting, som de har brug for for at ”komme hjem” eller andre opspundne grunde. Soldater er hæderlige og ville aldrig nogensinde bede en fremmed om noget som helst online nogensinde.

Åbn aldrig vedhæftninger sendt fra en fremmed. Hvis nogen sender dig et billede eller nogen anden form for vedhæftning online, skal du aldrig åbne det. Hvis du er nødt til det, så vær sikker på, at du bruger et anti-virus program til at scanne tingen grundigt. De fleste vedhæftninger fra fremmede er vira eller fejl, som giver dem adgang til din computer.

Tro ikke på enhver rørende historie du hører. Mange svindlere udnytter andres empati ved at finde på historier om døde børn, dødssyge familiemedlemmer, venner i fængsel eller andre tragiske problemer. Hvis nogen beder dig om noget, selv hvis de er ”i nærheden” og har brug for dit kreditkort for at komme ud af knibe, så skal du ikke falde for det.

Ring til det nummer du bliver givet så hurtigt som muligt. Nogen som lyder troværdige online, er måske ikke så hurtige over telefonen. Hvis de giver dig et nummer, blokér dit eget og ring til dem for at sondere den potentielle svindler.

Har de et ry? Hjemmesider romancescams.org og pigbusters.net poster svindlerprofiler derude, som jagter dem, som søger kærlighed. Vær sikker på, at personen, du taler med, ikke er en af de personer på de sider.

miste-de-pengeRapportér mistænkelig opførsel. Forhindr andre i  at falde for noget, du næsten faldt for. Rapportér dem til administratorerne af den online datingside du har fundet dem op, og endda til ”Federal Trade Commission”, om nødvendigt.

Send aldrig penge til en fremmed. Hvis du bliver bedt om at sende nogle få dollars over Vestlige Union, ved du så hvad? Så er du et skridt væk fra at miste de penge for altid.