facebook pixel

Online dating er en effektiv måde at finde en ny partner, men som med alt andet, kræver det øvelse. Den bedste måde at lære på er at lære undervejs, men vi vil alligevel give dig et par gode råd der kan hjælpe dig på vej og spare dig for nogle ærgrelser.

Når I mødes online, hvad enten det er på en dating hjemmeside eller andet, skal du specielt som mand være opmærksom på at det kan virke for offensivt hvis du inviterer hende ud på en date som noget af det første. Vent indtil du føler at hun er tryg ved dig.

Hvis du derimod møder hende i det virkelige liv er det helt i orden at invitere hende ud med det samme. Kvinder er ikke vant til at blive inviteret ud af mænd de lige har mødt og her vil overraskelsesmomentet tale til din fordel.

Som kvinde, lad være med at trække det ud i månedsvis. Kast dig ud i det, mød hinanden og se hvad der sker.

Vælg et neutralt sted hvis det er jeres første date og I ikke kender hinanden så godt endnu. En cafe, en park eller et andet offentligt sted giver jer begge mulighed for at tage videre hvis daten ikke går som ønsket.

Det giver et godt indtryk hvis du planlægger en date med en eller anden form for aktivitet, som for eksempel et museumsbesøg, en tur i Tivoli, eller en anden form for aktivitet der interesserer jer begge. Det viser at du har gjort dig overvejelser om daten og gerne vil gøre et godt indtryk.
Når I kender hinanden bedre, kan I måske sammen finde andre steder for en date.

I kan sagtens mødes til en kop kaffe eller en øl, men generelt er det en dårlig ide at drikke alkohol på jeres første date. Selv om du mener du sagtens kan styre at drikke 5 øl, så hold dig til at drikke en enkelt, hvis I er enige om at tage en øl sammen.

Det er ikke alle der bryder sig om at drikke øl i hverdagen, så hvis du planlægger at gå ud på cafe eller en bar, kan du stille et åbent spørgsmål som: ”Har du lyst til at mødes til en kop kaffe eller en øl eller noget andet..?” Så bliver din date ikke sat i en vanskelig situation hvis vedkommende ikke har lyst til at drikke øl.

Manden betaler regningen. Selv i disse kønsrolle bevidste tider er det stadig god kutyme at manden betaler, det er yderst kikset at bede hende om at dele. På den anden side, så lad være med at være stædig hvis hun flere gange insisterer på at dele regningen.

Hold dine dating planer for dig selv. Lad være med at fortælle alle dine venner om det, men vent indtil du ved om der kommer noget godt ud af det. Hvis du fortæller alle og enhver at du skal på date, bliver du også nødt til at fortælle hvordan det er gået, og det er ikke så sjovt i tilfælde af at din date var mislykket.Gode raad foer du starter med dating

På selve daten

Vælg en passende påklædning. Ikke for udfordrende, det kan give det forkerte indtryk og vælg tøj der hverken er for fint eller for afslappet. Hvis I skal på cafe eller bar, så lad være med at møde op i gamle joggingbukser, og hvis I har aftalt at mødes til en fodboldkamp eller i en skøjtehal er det lige så kikset at møde op i en aftenkjole eller jakkesæt.

Vælg tøj der er behageligt så du ikke skal rette på det hele tiden fordi det er for stramt eller på anden måde ubehageligt.

Stil spørgsmål til din date, men lad være med at gøre det til et forhør. Et par enkelte spørgsmål med udgangspunkt i det din date har fortalt dig, viser at du er interesseret og har lyttet til vedkommende.

Lad være med at snakke om fortiden. Det giver et dårligt indtryk hvis du snakker om dine tidligere forhold og ligeledes hvis du spørger din date om deres. Hvis I mødes igen bliver der rigelig lejlighed til dette.

Hvis du kan lide din date, så spørg simpelthen om I skal mødes igen når jeres date er slut. Hvis din date ikke rigtig er noget for dig, så er et simpelt ”tak for i dag” nok, lad være med at love at ringe eller tekste hvis du ved at det ikke er noget du har lyst til.

Efter daten Gode raad foer du starter med dating

Lad være med at ringe, skrive og tekste konstant, det giver et desperat indtryk. Hvis I ikke allerede har aftalt at mødes igen, kan du sende en mail og spørge om I skal mødes. Lad være med at trække det for længe ud, der er ikke noget værre end at vente på at høre fra sin date.

Diskuter ikke med dine venner hvordan en date er gået, og lad være med at skrive negative kommentarer om din date på sociale medier som Facebook.

Dårlige bemærkninger har en tendens til at havne de forkerte steder, og det er sårende og unødvendigt for din date. Tænk over hvordan du ville føle hvis det var dig der blev omtalt negativt efter en date.