facebook pixel

dating apps

Før internettet var den mest populære måde at møde en bejler, at forlade huset og besøge en bar. Så så vi indførelsen af e-mail, og kort efter kom de første dating sites. I mange år blev disse steder betragtet som “desperate”, og der var et bestemt stigma knyttet til folk, der tilmeldte sig. Men i de seneste år har vi set den hurtige stigning i mobiltelefonens popularitet og deres “apps”.

Tinder og lignende apps er nu en normal del af livet og giver en god mulighed for travle mennesker. På trods af dette rejser det et stort spørgsmål – hvis du leder efter kærlighed, hvad er bedre, dating sites eller dating apps?

dating apps

Sammenligninger

For det første skal det bemærkes, at de fleste dating sites også tilbyder en app at arbejde sammen med, og dette vil normalt komme som en del af webstedets centrale medlemskab. Normalt vil et medlemskab tillade adgang til begge, eller du kan bruge app’en gratis, men skal betale et lille gebyr for desktopversioner.

På den anden side, er dating apps, der ikke har en desktop modpart, normalt helt gratis. I dag skaber apps deres indtægter via køb i app’en og annoncer, i stedet for gennem deres forbrugere, hvilket hjælper med at gøre dem gratis at bruge. For eksempel er Tinder en af de mest populære apps i øjeblikket og er helt gratis. Hvis du vil tilmelder dig til ‘Tinder Plus’, vil en lille afgift tillade dig at søge uden for dit områdes omkreds og endda genindlæse en fejlagtig swipe.

Kundebase for hver

Når det kommer til det, vil de fleste mennesker ikke bekymre sig om gebyrer og afgifter, så længe de føler, at de vil møde en god mængde mennesker gennem tjenesten. I virkeligheden kan der være en mærkbar forskel mellem websteder og apps, på grund af mængden af opkrævede penge. Hvis folk kan få en app gratis, kan de downloade det som en joke eller ikke tage det alvorligt.

På den anden side vil folk, der betaler for en dating service, være mere tilbøjelige til at få mest muligt ud af deres penge og tage det alvorligt. I de sidste 10 år alene, er prisen på dating sites fordoblet, og der er flere gratis apps end nogensinde før. Derfor er kløften mellem de to større nu.

Dette er dog ikke skåret i sten, og det kan nogle gange virke omvendt. For eksempel har mange mennesker fundet alvorlige relationer på Tinder, mens andre kæmper på Match. Det er en fælles overbevisning, at ‘du får det du betaler for’, så du vil være mere tilbøjelig til at finde kærlighed på et websted, hvor alle har lavet en investering.

I virkeligheden ejer flertallet af den moderne befolkning en smart-phone, og vil derfor prøve på både websteder og apps. Hovedforskellen mellem de to er, hvordan man går til det; medlemmer af Match vil være seriøse og faktisk søge kærlighed, mens tid brugt på tinder vil have en mere sjov, afslappet tilgang. Nogle gange kan dette fungere bedre, fordi der ikke er noget pres for at lykkes med at finde en date.

Dating Sites – Fordele

Dating sites har nu eksisteret i længere tid, og de har dokumenterede resultater. En betydelig andel af ægteskaber er et produkt af succesfulde online dating møder, og disse succeshistorier kan ikke nægtes.

Det kan være godt for folk, der har en begrænset social cirkel eller dem, der arbejder hjemmefra. Hvor det at møde nye mennesker er begrænset, kan dating sites bidrage til at fylde et hul og holde den tiltrængte interaktion i livet.

Nogle dating sites giver dig mulighed for at filtrere visse krav, hvilket betyder at du kan søge efter ligesindede mennesker. Hvis du er i en bestemt type sport, musik eller film, kan du sætte dette i din profil og henvende dig til andre, der er til de samme ting, hvilket øger dine chancer for at finde en.

Sammenlignet med dating apps, er der langt flere filtre og søgemuligheder du kan sætte på plads på et websted, hvilket betyder, at du er mere tilbøjelig til at finde nogen, der ligner dig selv.

Dating Sites – Ulemper

Med et indledende gebyr, der kræves på de fleste, kan det lægge et vidst pres på at finde nogen. Gebyret kan påvirke tilliden, hvilket tvinger os til at engagere folk ud af desperation snarere end nydelse.

Processen kan også blive noget overvældende på grund af de mange forskellige muligheder, når det kommer til søgning. Vi får nogle gange hængt på disse forudindstillede grænser. Af denne grund bør du altid tage pauser efter et par måneder, for at opdatere og nulstille.

Dating Apps – Fordele

Dating apps er meget hurtigere at komme i gang med end websteder, da de ikke kræver nogen personlighedstest eller ekstra trin. Når du er tilmeldt, tilføjer du blot et par fotos og en kort profil, og du kan begynde med det samme. Dating sites kan ofte tage dage før du kan kontakte den første person.

Apps bringer også online dating ind i det 21. århundrede og fjerner stigmaet, der har været knyttet til så længe. Online dating kræver ikke at du er hjemme ved din computer, fordi du kan gøre det når som helst og hvor som helst. I dag bruges datingapps af millioner af udgående folk, der søger efter andre, ligesom dem selv.

Bare fordi du ikke udfylder en personlighedsform ved registrering, betyder det ikke, at du slet ikke kan finde nogen information. De fleste apps bruger Facebook som login-indstilling, hvilket betyder, at du ikke kun vil se dine fælles venner, men du kan også se fælles interesser, som kan fungere lige så godt som de forskellige kompatibilitetsprøver du præsenteres for.

Endelig vælger de fleste apps at bruge dit rigtige navn, i modsætning til et opdigtet brugernavn, hvilket kan være bedre for at ramme en forbindelse. Af sikkerhedsmæssige årsager undgår flertallet efternavnet, men selv fornavn kan hjælpe med tidlige samtaler.

Dating Apps – Ulemper

Mens dating apps ofte er roste for deres enkle grænseflade, har nogle mennesker brug for flere søgeindstillinger, end man kan finde. I apps er hovedparten af søgningen på profilbilleder, hvilket kan være farligt, fordi vi dømmer bøgerne på deres omslag.

De fleste apps bruger også placeringsindstillinger som en måde at finde folk i nærheden, og selv om dette er for det meste sikkert, skal vi altid huske at spille sikkert, fordi sådanne indstillinger kan åbne døren til kriminalitet.

dating appsOpsummering

I sidste ende er der ikke nødvendigvis en “bedste” mulighed, da det hele kommer ned til personlig præference og hvad du leder efter. Hvis du er fleksibel og ønsker at møde sjove mennesker, kan dating apps være vejen for dig. Men hvis du søger at slå sig ned, har dating sites været og sandsynligvis altid vil være den bedste måde at gå til det.

Selvfølgelig er der ingen der siger, at du ikke kan gøre begge to på samme tid – med al denne fantastiske teknologi, der kommer ind på markedet, ville det være en skam at ikke få det bedste ud af det.